★ ★ ★ ★ ★ Beoordeling 8.6 gebaseerd op 106 individuele klantbeoordelingen op Independer.nl - Peiling 2022.

Hypotheken Rotterdam

Hypotheekvormen

Hieronder bespreken wij een aantal hypotheekvormen. Vanaf 1 januari 2013 is voor nieuwe hypotheken alleen de lineaire of annuïtaire hypotheek mogelijk. Maar wellicht heeft u nog oude rechten? Graag nodigen wij u dan ook uit voor een persoonlijk gesprek.

 

Lineaire hypotheekLineair Hypotheekvorm Hypotheken Rotterdam Zuidstad

Met de lineaire hypotheek lost u periodiek, meestal maandelijks, een vast bedrag van uw lening af. Door geregeld af te lossen, wordt uw hypotheekschuld kleiner en hoeft u, naarmate de looptijd vordert, steeds minder rente te betalen.

Bij deze hypotheekvorm zijn uw woonlasten aan het eind van de looptijd dan ook veel lager dan in de beginjaren. Uw hypotheekschuld is aan het einde van de looptijd volledig afgelost.

 

AnnuïteitenhypotheekAnnuiteit Hypotheekvorm Hypotheken Rotterdam Zuidstad

Met een annuïteitenhypotheek blijven uw bruto maandlasten – bij ongewijzigde rente – gedurende de gehele looptijd ongeveer gelijk. Dit komt doordat u een vast bedrag betaalt dat opgebouwd is uit een gedeelte rente en aflossing.

In het begin bestaan uw woonlasten grotendeels uit rente, aan het eind van de looptijd voornamelijk uit aflossing van de hypothecaire lening. Deze hypotheekvorm biedt u, net als de lineaire hypotheek, de zekerheid dat u aan het eind van de looptijd uw hypotheek volledig heeft afgelost.

 

Aflossingsvrije hypotheekAflossingsvrije Hypotheekvorm Hypotheken Rotterdam Zuidstad

De aflossingsvrije hypotheek is erop gebaseerd dat u gedurende de looptijd alleen rente over uw lening betaalt. In principe heeft u met deze hypotheekvorm geen voorziening waarmee u het aflossingsbedrag opbouwt.

De hypotheek wordt afgelost door bijvoorbeeld verkoop van de woning of bij overlijden, mits daar een voorziening voor getroffen is.

 

Advies over hypotheken

Benieuwd welke van de hypotheken het beste bij u past? Neem contact met ons op of loop binnen bij één van onze kantoren in Rotterdam. Wij adviseren u graag over welke hypotheekvorm het beste bij uw situatie past.

Contactgegevens

Zuidstad Financiële Planning
Slinge 455
3085 ES Rotterdam

T: 010-2102240
F: 010-4802497
E: slinge@zuidstadfp.nl

Besparen op uw hypotheek?

Laat ons vrijblijvend uitrekenen hoeveel geld u kunt besparen op uw hypotheek!
Klik hier >>